Månad: oktober 2018 (Sida 1 av 2)

Hösten 2019 träder frihandelsavtalet i kraft mellan EU och Vietnam – Jag summerar

Jag har kollat igenom de delar av avtalet som ses som färdigförhandlade mellan parterna och kommer givetvis summera detta i det här inlägget. Jag kommer även att länka lite information för den som vill läsa mer och frihandelsavtalet.

Likt många andra europeiska frihandelsavtal ligger fokuset på politik i utbyte mot slopade tullavgifter. Faktum är att när man ögnar igenom avtalet tycker jag uppleva att EU vinner mest på avtalet då unionen sitter på en helt annan teknologi, innovation samt kapital som Vietnam saknar idag och därmed kan förmodligen få svårt att konkurrera med europeiska företag initialt. EU har valt att, med lärdom av avtal med asiatiska länder, förtydliga vissa punkter kring trademarks, copyrights, TRIPS (Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights) och givetvis skydda Champagnen och vår Parmigiano Reggiano (Geographical Indications).

En annan viktig punkt i avtalet handlar om upphandlingar som kommer genom avtalet, att ge europeiska företag rätt till att lägga bud i offentliga upphandlingar gentemot statliga företag i Vietnam samt direkt till ministerier och de två största städerna Hanoi och Ho Chi Minh City. Denna förmån saknas hos andra länder idag och är lite av en skräll. Detta skulle kunna leda till att besvären med försenade väg- och rälsprojekt  reduceras i och med att kompetens utifrån kan få en utbildande roll i ett land som ofta saknar know-how inom många större infrastrukturprojekt. Titta bara på hur Kina förändrades i samband med frihandelsavtalen.

Ett viktig politisk kapitel som rör miljö och arbetsrätt träder i kraft i samband med EVFTA och kapitlet medför ett godkännande av Parisavtalet och att effektivt genomföra de grundläggande arbetsstandarder och konventionerna från Internationella arbetsorganisationen (ILO). Förstärkt arbetsrättsskydd och arbetslagar av internationellt standard helt enkelt. Miljöåtgärder i sektorer av särskild relevans i Vietnam, såsom bevarande och hållbar förvaltning av vilda djur, biologisk mångfald, skogsbruk och fiske.

Hur ser det ut på kapitlet kring finansmarknaden i Vietnam?

Kapitlet är ganska otydligt, men såsom jag har tolkat det så kommer EVFTA att möjliggöra för fler aktörer att handla på den vietnamesiska aktiemarknaden och därmed göra det lätttillgänglig för internationella internetmäklare att minska kostnaderna att handla värdepapper direkt för de vietnamesiska börserna. Kort och gott står det att avtalet kommer att göra det möjligt att enklare distribuera marknadsdata och finansiell information mellan parterna. Detsamma gäller försäkringsbranschen, kanske värt att börja titta på BIDV (note to self).

“ — in securities Vietnam committed on market access and national treatment cross border financial data processing and to advisory, intermediation and other auxiliary securities related to trading for own account or for account of customers as long as they are permitted to Vietnam’s own financial services suppliers (issues of all kinds of securities, asset management settlement and clearing services for securities, etc.)”

Kort om Sveriges handel med Vietnam

  • 12:e största handelspartnern i EU
  • €217 miljoner i export till Vietnam från Sverige, €1 miljard i import från Vietnam 2017
  • 620 företag i Sverige exporterar till Vietnam

Vilka produkter kommer att få sina tullavgifter slopade?

Här kommer ett axplock:

  • Nästan alla maskiner och apparater kommer att vara helt avgiftsfria när avtalet börjar gälla och resterande produkter efter 5 år. Nuvarande avgifter är upp till 35% i tullavgift.
  • Motorcyklar med motorer större än 150 cc kommer att bli tullfria inom 7 år nuvarande tull är 75%.
  • Bilar kommer att vara tullfria efter 7 år, tullavgiften uppgår till 32%.
  • Ungefär hälften av EUs läkemedelsexport kommer att vara tullfri vid ikraftträdandet och resten efter 7 år, tullavgiften uppgår just nu till 8%.
  • Nästan 70% av EU: s kemikalieexport kommer att vara tullfritt vid ikraftträdande, nuvarande tullar uppgår till 5% och resten efter 3, 5 respektive 7 år.
  • Vin och sprit kommer att vara helt tullfria efter 7 år. Vin har just nu tullar på 50% och sprit 48%.
  • Fryst fläskkött kommer att vara tullfritt efter 7 år, nötkött efter 3 år, mejeriprodukter efter högst 5 år. Tariffer på kyckling kommer gradvis att minskas till 0% under de kommande tio åren.

Bild: http://trade.ec.europa.eu Oktober,2018

 

Länk till pressmeddelandet http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-6128_en.htm

När det kommer till vietnamesisk export till EU, motsvarande 5% av landets totala export 2018 eller $6,4 miljarder under första halvåret så kommer EVFTA reducera följande tariffer.

Fallande fastighetspriser i Vietnam – Vi sätter fastighetsmarknaden under lupp

Enligt en rapport som presenterades för generalförsamlingen i veckan så grundar sig problemet med de uppblåsta fastighetspriserna i främst storstäderna på underutvecklade ramverk kring transaktioner, licenser och stadsplanering. Även orättvisa informationsövertag ses som ett väldigt allvarligt problem.

 

Samtidigt som den vietnamesiska fastighetsmarknaden har gått från att ha varit en svåråtkomlig marknad för investeringar till att landets fastighetsmarknad svämmat över av utländska investerare. Expansionerna av städerna sker i en takt utan motstycke i Vietnam, men regelverken och transparensen av marknadsinformation ligger långt efter.

För att motverka segregationen i storstäderna, initierades 2013 ett låneprogram bestående av fördelaktiga lån till köpare med låg inkomst för att ge dessa möjlighet att köpa sin bostad i storstäderna. Köparen köpte en bostad klassad som affordable home, i det här fallet VND 1 miljard per fastighet till en fast ränta, 5%, med en lång löptid, vissa källor säger uppåt 30 år. I programmet ingick även lån till utvecklare med fokus social housing för att få ner produktionskostnaderna och därmed priset på bostäderna. Programmet avslutades 2016, men fortfarande pågår 200 social housing projekt, om än långsamt, alternativt tillfälligt lagts på is. I dessa projekt står totalt 168700 bostäder i väntan på en eventuell återlansering av programmet. Sedan dess har det diskuterats om en fortsättning av programmet, men någon definitiv start har inte skett, sannolikt på grund av det stora bantningen av statens försäljning av statligt ägda bolag.  

I den andra änden av inkomstskalan är gräset inte grönare. Prestigeprojekt där den ena marknadsförs kraftigare än den andra ger trots marknadsföringsresurserna, ingen effekt. Utvecklare som inte levererar kvalitén som utlovats och  överutbud är två faktorer som har påverkat fastighetspriserna i allra högsta grad. Många menar att priserna kommer att fortsätta stagnationen då många stora exklusiva condoprojekt byggs med monoton design och det verkar attrahera väldigt få utländska investerare samtidigt som den inhemska procenten som har råd att köpa dessa condos är väldigt liten.

För fastighetsinvesterarnas del tyngs även yielden på uthyrning som har gått från 7-7,5 procent till 6-6,5 procent i Ho Chi Minh City. Däremot säger vissa källor att det finns ett fåtal exklusiva områden, så kallade A-grades där investerarna kan fortfarande räkna med yields uppåt 7 procent. Dessa områden innefattar District 2, 4 och 7 i centrala Ho Chi Minh City. Som en jämförelse mot internationella marknader ligger genomsnitts yielden på uthyrda bostäder i Miami exempelvis i skrivande stund på 11,2 procent, medan det amerikanska genomsnittet ligger på 9,2 procent inom segmentet Single-Family Rental.

 

Jordbruksjätten Loc Troi Group belönar aktieägarna med en utdelning på 40 procent – Listbyte planeras

Bolaget är branschledande i Vietnam inom jordbrukssektorn med grenar inom fröhandel, bekämpningsmedel och produktion. Företaget skriver att fokuserar på hållbarhet och nära kontakt med jordbrukarna som de samarbetar med. 2016 omsatte bolaget $350 miljoner, 3200 anställda och har varit verksamma i över 25 år. Idag är bolaget listat på inofficiella UpCom, men enligt senaste delårsrapporten så söker bolaget möjligheten att byta lista till HOSE.

Företaget räknar med att betala ut $5,8 miljoner genom utdelningen som kommer att betalas ut den 28 november. Hälften delas ut i aktier och hälften i kontanter.

I 2017 rapporterade Loc Troi Group (LTG)

  • Totala intäkter på nästan $386,3 miljoner, +5,4 procent över målet 2017.
  • Nettovinst uppgick till $19 miljoner dollar, +97 procent av bolagets årliga mål, 27 procent YoY.

 

Under innevarande år har bolaget satt en målsättning på

  • $436 miljoner i intäkter
  • $25 miljoner i nettovinst, en ökning med 13,7 procent respektive 32,1 procent över 2017 års siffror.

Staten äger för närvarande 24,2% av Loc Troi Group och aktien handlas till P/E x7,35 vid VND 38800 per aktie. P/B uppgår enligt senaste siffror till x1,18.

Bolagets hemsida

 

 

Vietnamesiska centralbanken injicerade $1,75 miljarder till penningmarknaden i oktober

Sedan februari i år har likviditeten minskat på penningmarknaden i Vietnam. Detta skapar ringar på penningmarknaden i form av att räntorna som bankerna lånar via stiger och brukar signalera en sjunkande tilltro till bankerna. Större exempel på detta såg vi under förra finanskrisen och kom att kallas för en liquidity crunch. Jämför vi räntorna på interbankmarknaden i Vietnam ser det ut som följande mellan juni och oktober i år:

Bild: SBV.gov

Juni 2018 v23

Over Night 1,66

1 Weeks 1,77

2 Weeks 1,84

 

Oktober 2018 v43

Over Night 3.21  

1 Weeks 3.40  

2 Weeks 3.55

Bild: SBV.gov

Vad blir resultatet?

För penningmarknadens del gör staten ett desperat försök att bibehålla en räntemarknad med låga interbankräntor som kan ses som hållbar och på så vis öka landets valutareserv. Riskerna på sikt är att inflationen kan ta fart vilket har varit något vi har väntat länge på i Europa där vi ser ECB köpa sina egna bonds och andra marknadsaktörerna för att pressa ner räntorna och tillföra konstgjord andning i penningmarknaden. I euroområdet har detta lett till överlikviditet, så är inte fallet i Vietnam. I Vietnam har detta bara varit för att stävja en stagnation i likviditeten, inte överstimulera. Förra veckan skrev jag i bloggen om Fitch senaste rapport om Vietnam att de ser låga interbankräntor i förhållande till styrräntan som ett hot då de är oroliga över en potentiellt skenande inflation och därmed ökade non performing loans.

Hur illa ställt är det idag?

Ett färskt exempel på hur illikvid räntemarknaden är så genomfördes en regelbunden auktion  veckan som gick. Vid det tillfället auktionerades 10-åriga G-bonds till en ränta på 4,85. SBV sökte VND 5,6 biljoner, men fick endast in VND 1,1 biljoner. I skrivande stund, 2018-10-22, står 10-åringen i 5,094.  

Jag länkar även till regeringens hemsida där ni som läser kan följa uppdateringarna gällande landets likviditetsdata.

https://www.sbv.gov.vn/webcenter/portal/en/home/sbv?_afrLoop=3835069900655406

Regeringen oroas över tillväxtmålen för 2020 – “Det kan bli svårt att uppnå!”

Samtidigt som landet växer i rekordfart, blickar regeringen tillbaka på de högt uppsatta målen som sattes upp för drygt tre år sedan. Landets regering jobbar hård med reformer för att öppna upp sin ekonomi och skära ner i de statliga portföljerna som har tyngt landets ekonomi i årtionden. Trots detta ser målet om en miljon registrerade företag och ett BNP per capita på $3500 fram till år 2020 som långt borta.

Vu Hong Thanh, ledamot i nationalförsamlingens ekonomiska kommitté kommenterade VnExpress och sa att målet att nå en miljon registrerade företag till och med 2020 “kan bli svårt att svårt att uppnå”. Faktum är att, för att med lite siffror ge ett sken om hur långt borta målet är, så kan man konstatera att antalet registrerade företag i Vietnam uppgick till 560 000 eller upp med 11 procent YoY. Samtidigt så startades 96610 stycken företag medan 73100 gick i konkurs, ett litet nätt netto på 23510 stycken.

Skälet bakom att så många som 13 procent av totalen företag i landet gick i konkurs tordes verka anmärkningsvärt och någon officiell förklaring finns inte, gissningsvis nya policies och åtstramningar på kreditmarknaden.

Hur långt ifrån är Vietnam sitt mål på $3500 i BNP per capita?

Förra året uppgick Vietnams BNP per capita till $2389 eller 6,81 procent från året innan, vilket är en starkaste årliga tillväxten i Vietnam på ett årtionde. Senaste prognosen från regeringen är att tillväxten kommer att landa på 6,1 procent eller $2450 i år. Samtidigt så har tillväxten under de nio månaderna av det här året redovisat en uppgång på 6,98 procent utan hänsyn till säsongseffekter. Trots en så stark siffra så tvekar regeringen på att den kommer att hålla hela vägen in i mål.

Hur ligger Vietnams BNP per capita till i förhållande med grannländerna?

Enligt Världsbankens siffror från 2017 så ligger Vietnam näst sist bland sina sydostasiatiska grannar

Singapore $57714

Malaysia 9945

Thailand $6594

Filippinerna $2989

Vietnam $2343

Myanmar $1298

 

Antalet P2P-låneföretag i Vietnam ökar – “Låneföretagen kan utan problem generera 2000 nya kunder om dagen”.

P2P-låneföretagen blomstrar i Vietnam som aldrig förr. En marknad som inte fanns för bara några år sedan och än idag saknas ett tydligt ramverk när det kommer till dess regleringar. Detta har emellertid lett till att privata långivare driver in sina skulder med hjälp av kriminella gäng och kan på så vis höja låneräntorna till ockerräntor trots State Bank of Vietnams, SBV, har satt upp ett officiellt räntetak för utlåning.

P2P-lånen väntas växa i Vietnam med en CAGR på 24% mellan 2016-2024. Nya företag inom segmentet P2P växer så det knakar likt andra bolag inom fintech. Jag har tänkt att göra en serie inlägg med lite mer fördjupning om de största aktörerna inom vardera fintech nisch lite längre fram.

“Nya låneföretag kan starta sin verksamhet och koppla låntagare, vare sig individer eller företag, med långivare, och generera 2 000 nya kunder om dagen”, säger Can Van Luc, ekonomichef för statligt ägda BIDV i en intervju med Vnexpress.

 

Kort om de två största P2P-låneföretagen

 

HuyDong, dotterbolag till Finsom JSC, grundat 2015 med fokus på privatlån. HuyDong har som affärsmodell att minska klyftan mellan den del av befolkningen som saknar ID-kort och därmed tillgång till bankkonto och privata investerare som står som långivare. Lösningen ger individer möjlighet till lån från investerare genom en säker, riskkontrollerad process medan investerarna får en fastställd räntebärande avkastning.

Tima, en avknoppning från MeCash, grundat 2016 med fokus privatlån och bolån genom olika lånepaket och finansiell rådgivning. Lånepaketen kan vara allt ifrån lån på bostaden, lån baserat på lönenivå, studielån med mera.

I början av oktober reste Tima in $3 miljoner av Belt Road Capital Management (BRCM), en private equity-fond. I och med den senaste investeringsrundan värderas Tima nu till $20 miljoner dollar. Pengarna kommer att öronmärkas till expansion mot 63 städer i Vietnam samt rekrytering och tekniska förbättringar.

Tima ingick nyligen ett samarbetade med VietinBank Insurance Corporation, Vietinbanks försäkringsbolag. Samarbetet går ut på att VietinBank kommer att kunna erbjuda låneskydd för låntagare. För närvarande har Tima mer än 23 000 långivare och över 2 miljoner låntagare på sin plattform

Båda plattformarna hävdar att just de var de första P2P-lånplattformarna i Vietnam.

Som i en nisch i en nisch avslutar jag det här inlägget med en nykomling, Megalend Viet Nam Investment and Trading Corp. Verksamheten startades med $214000 dollar och plattformen fokuserar på SMEs och start-ups i Vietnam. Bolaget har för avsikt att bli störst inom P2P-lån inom tre år enligt Lulu Tuong Bach ledamot i Megalend Viet Nam.

 

Ny rapport från Fitch ser tre stora risker med landets finans- och penningpolitik – Landet är fortfarande för beroende av kredittillväxten

En färsk rapport från research- och kreditvärderingsinstitutet Fitch prognostiserar att State Bank of Vietnam (SBV) kommer att behålla styrräntan på 6,25% året ut. Utöver det målar kreditvärderingsinstitutet upp en oroväckande bild av landets ekonomi med allt för lös penningpolitik och ett alltför ensidigt sätt att mäta tillväxten i landet, men även några ljusglimtar.

Fitch räknar med att SBV inte kommer att röra styrräntan på 6,25 under innevarande år, senast det skedde var för 15 månader sedan. Detta är i ett led av att stabilisera inflationen och tillväxten. Många experter menar att det är inte värt risken att öka tillväxten från nuvarande nivåer med risk för kraftig överhettning. Kommande år ses utmanande för Vietnam då valutarörelserna vid ett utdraget handelskrig kan sänka den inhemska marknaden på sikt. Om inte kreditmarknaden kyls av kan nästa kris bli värre och mer utdragen än fastighetskrisen i landet 2010-2012. Samtidigt förväntas centralbanken i samråd med regeringen att införa mer åtstramningar i ekonomin inom just främst kreditmarknaden.

De främsta hoten och åtgärderna rapporten nämner är följande:

Hot

 

  • Användandet av kredittillväxt som primär måttstock och verktyg för att kontrollera landets ekonomi
  • Interbankräntan dvs. over-night räntan ligger på 3,14 procent det vill säga långt under styrräntan på 6,25 procent. Skälet bakom detta ska vara att centralbanken vill öka valutareserven vilket kan på sikt påverka inflationen och därmed landets NPLs.

 

  • Senaste två åren har regeringen velat påskynda bankerna att uppfylla kraven för att nå Basel II som jag skrev om förra veckan, i takt med att landets banker har vuxit långsammare än kredittillväxten, 8-9 procent mot 15 procent, minskar chanserna för bankerna att uppfylla kraven då de inte håller jämn takt med utlåningen.

Åtgärder

 

  • SBV har visat att de ser problemen med en växande kredittillväxt och har gradvis infört åtstramande åtgärder för att kyla av ekonomin. Delvis genom att tillåta en allt flexiblare valutamarknad, se inlägget om valutapeggen och därmed minskar risken för okontrollerad tillväxt i inflationen.
  • SBV har dessutom inför krav mot bankerna om stramare kreditgivning mot vissa branscher och sk dollarlån som har skrivits i den här bloggen. Det har medfört en avtagande kredittillväxt från 10,2 procent YoY till 8,2 procent. SBV har dessutom sänkt sitt kredittillväxtmål från 18 till 17 procent för året.

 

 

Sorgebarnet Vinalines aktie handelsstoppades första dagen på UpCoM – Revisorerna vägrar kommentera bolagets årsrapport

De statligt ägda bolagen i Vietnam tenderar att bestå av massiva konglomerat med förgreningar inom diverse branscher och som oftast är det väldigt svår att hitta var den huvudsakliga lönsamheten finns. Ett sånt bolag är Vinalines som jag tidigare skrivit om så sent som i september, en liten uppfräschning om Vinalines följer.

Vinalines, Vietnam National Shipping Lines, är ett stort statligt vietnamesiskt fraktbolag. Bolaget är ledande i Vietnam inom sjöfartstransporter, logistik och en ledstjärna inom den vietnamesiska varvsindustrin. Några av dess dotterbolag är Hai Phong Port JSC, Saigon Port JSC, Vietnam Ocean Shipping JSC, Vietnam Sea Transport and Chartering Company och Vinaship.

I september lyckades Vinalines att få in 40 privatpersoner och två företag som investerare. Av dessa köpte utländska investerare drygt 6 200 aktier i bolaget. Själva försäljningen drog in drygt $ 2,33 miljoner medan Vinalines hade satt ett mål på $ 209 miljoner. Försäljningen motsvarade 5,43 miljoner aktier eller endast 1,11 procent av aktierna i Vinalines till ett genomsnittspris på VND 10,002 per aktie.

Så vad är det senaste om Vinalines IPO?

Samma dag som företaget skulle börsnoteras så handelsstoppades aktien på Hanoibörsens lista för onoterade bolag, UpCoM. Skälet bakom handelsstoppet var att revisorerna vägrade ge ut en slutgiltig bedömning av bolagets sammanlagda årsrapport 2017 då Vinalines som koncern har stora ekonomiska problem. Enligt rapporten så ska Vinalines ha redovisat en ackumulerad förlust på $142 miljoner dollar.

Enligt tillsynsmyndigheten på Hanoibörsen och UpCoM så tillåter man handel i Vinalinesaktien endast på fredagar tills problemet med bolagets revision är löst. Ett unikt sätt för ett bolag att tillåtas handlas fritt mig veterligen, men frågan är om hanteringen ger rätt signaler till finansiella institutioner och företag som MSCI? Är det bra att tillåta ett bolag handlas på en lista, med ofullständig årsrapport där mängder av insynspersoner kan handla på information som inga utomstående kan få tillgång till på obestämd tid?

Matleveranstjänsterna i Vietnam växer som aldrig förr – Grab lanserade sin GrabFood Vietnam app i tisdags

Vietnam är en av de länder som växer snabbast inom e-handeln med 15-20 procent per år och enligt logistikföretaget Lalamoves VD Philipe Rambaud så räknar han med att redan 2020 kommer 50 miljoner vietnameser handla via nätet och den största marknadsandelen kommer att tillfalla on-demand service såsom taxitjänster och matleveranser. Idag finns det en mängd konkurrenter när det kommer till onlinebaserade matleveranstjänster i Vietnam och de populäraste är Foody, Delivery now, GrabFood och Vietnammm. Om fem år beräknas Vietnams e-logistikmarknad vara värd uppåt $10 miljarder dollar.

Det företag som har växt snabbast på kortast tid är Singapore-företaget Grab som inte bara erbjuder matleveranser utan även taxitjänster med taxi, privat personbil, motorcykel, budbilsservice och uthyrning av bilar.

Likt många andra utländska aktörer så har Grab problem med att överta förstaplatsen från de inhemska aktörerna Foody och Vietnammm som har funnits på marknaden sedan 2008. Precis som i många länder så väljer slutkunden alltid de lokala aktörerna framför de utländska och det är inget ett företag som Grab kan göra något åt. Förr eller senare kommer det en konsolidering i marknaden och kanske är det Grab som tar över och blir marknadsledande.

Dessutom är många förare ovilliga att göra förskottsbetalningar till leverantörer och ta risken för fel leverans och kunder som inte accepterar varorna. Lalamove har till exempel en policy att förarna betalar leverantörerna i förskott för matvaror / övriga varor upp till $130 dollar i Ho Chi Minh City och $87 dollar i Hanoi.

Lite infografik från företaget Q&Me Market Research Vietnam nedan

Illustration Q&Me Market Research Vietnam 2016

Illustration Q&Me Market Research Vietnam 2016

Illustration Q&Me Market Research Vietnam 2018

Bankerna upprustar sig för Basel II – Ytterligare två banker får sina nyemissioner godkända av centralbanken

I somras skrev jag om att BIDV fick en kapitalinjektion av den strategiska investeraren, sydkoreanska KEB Hana Banks. Detta var ett viktigt steg för BIDV då kapitalet behövdes för att banken skulle uppnå Basel II-standard. Standarden är idag ett måste för en bank för att kunna få in kapital från utlandet och regeringen har tryckt på de inhemska bankerna att påskynda anpassningen till Basel II. För tre år sedan beordrade centralbanken, SBV, tio banker att påbörja implementeringen av standarden och i somras hade endast Vietcombank lyckats nå kraven helt och hållet. Målet som SBV satte upp var att dessa tio banker ska nå Basel II-standard före år 2020. Den första banken som uppfyllde Basel II standarden i Vietnam var privatbanken Orient Commercial Bank, OCB. Banken fanns inte med på listan över de tio banker som SBV beordrade då banken är idag helt privat. Banken hade tidigare SBV och BNP Paribas som majoritetsägare.

BIDV är inte ensam om att ta in kapital genom nyemissioner för att bygga upp kärnkapitalet och därmed uppnå Basel II. Under de senaste fyra veckorna har SBV godkänt två bankers nyemissioner, Viet Capital Bank och TP Bank. För TP Banks del är detta den andra nyemissionen för i år och utsikterna för att TP Bank ska nå kapitaltäckningsgraden som krävs för Basel II ser god ut. Andra banker som har fått godkända nyemissioner sedan årets början är Vietbank, Kien Long Bank, Orient Commercial Joint Stock Bank, Techcombank, Military Bank, VPBank, HDBank och Woori Vietnam.

 

« Äldre inlägg

© 2024 Frontier Vietnam

Tema av Anders NorenUpp ↑